Ett liv som gris

Ett liv som gris 2015

Stöd vårt arbete

  • Vårt arbete för djuren är inte möjligt utan våra supporters och vi hoppas att fler vill stödja våra kampanjer genom att bli månadsgivare.
  • SMS:a START DJUR100 till 72370 för att donera 100 kronor i månaden eller START DJUR50 till 72370 för att donera 50 kronor varje månad till Djurrättsalliansen livsviktiga arbete.
  • Du kan också donera direkt till vårt plusgirokonto 42 54 11-6.
Du är här: Startsidan Kampanjen Nyhetsarkiv Om våra vittnesmål i polisutredningarna

Bevittnat...

" Samtliga 74 suggor i stallet var fixerade. Både suggor som redan fött och sådana som skulle föda. "

Hults gård, Säffle


Om våra vittnesmål i polisutredningarna

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Den 23 november polisanmälde Djurrättsalliansen alla de gårdar där vi hittat brott mot djurskyddslagen. För att polisen ska ha så bra underlag som möjligt att arbeta utifrån har vi lämnat bevismaterial i form av oredigerade filmer och högupplösta foton från alla gårdar vi har besökt. Det borde räcka som underlag för en brottsutredning, i och med att bilderna ofta visar inredningsdetaljer, öronbrickor etc som gör att man kan fastställa att de är tagna på just den platsen. Vår utgångspunkt har varit att inget annat vittnesmål borde kunna väga lika tungt som fotodokumentation. Vi står bakom anmälningarna som organisation, och vi bekräftar giltigheten hos materialet.

Däremot har vi sedan tidigare tagit beslutet att vi inte vill lämna ut de enskilda personer som besökt respektive gård. Vi har all anledning att vilja skydda våra researchers identitet, inte minst för att de ska kunna fortsätta sitt arbete. Om det nu blir så att polisutredningarna inte kan gå vidare utan att fysiska personer framträder i rättegångarna så kommer vi att få omvärdera det här beslutet.

Vi kommer göra det som vi tror gagnar djuren mest i det långa loppet.

 

Ett liv som gris

Under två års tid har aktivister från Djurrättsalliansen besökt närmare hundra slumpvis utvalda grisgårdar. Det är omkring en tiondel av Sveriges alla grisfarmer. Vårt undersökningsmaterial består av allt från stora industrifarmer till små familjegårdar. På varje gård har vi med hjälp av videokameror, kameror och anteckningsblock dokumenterat de övergrepp och lagbrott vi har sett.

Det omfattande material som vi samlat in ligger till grund för den här kampanjen. Våra betraktelser ger en oroväckande bild av de svenska grisarnas verklighet – en vardag präglad av tristess, sjukdomar och hårda betonggolv.

Följ med Djurrättsalliansen bakom köttfabrikernas stängda dörrar och ta del av våra avslöjanden.

Vågar du se sanningen?

Våra sociala medier

Bli fan till Djurrättsalliansen på Facebook, eller bli vän med oss på MySpace. Skriv gärna upp dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev. Missa heller inte våra RSS-flöden:

Om Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är en rikstäckande djurrättsorganisation som utgörs av lokalgrupper i olika städer. Det är våra aktiva medlemmar som driver och utgör Djurrättsalliansen. En stor del av Djurrättsalliansens kampanjer och material bygger på det arbete som vår researchgrupp utför. Syftet med den är att avslöja och motverka djurplågeri i alla dess former.

Allt arbete är oavlönat och alla donationer går oavkortat till arbetet för djuren.

Kontakta oss

  • Djurrättsalliansen
    Box 2107, 128 23 Skarpnäck
  • Telefon: 072-300 39 00
  • info@ettlivsomgris.se
  • Plusgiro: 42 54 11-6