Ett liv som gris

Ett liv som gris 2015

Stöd vårt arbete

  • Vårt arbete för djuren är inte möjligt utan våra supporters och vi hoppas att fler vill stödja våra kampanjer genom att bli månadsgivare.
  • SMS:a START DJUR100 till 72370 för att donera 100 kronor i månaden eller START DJUR50 till 72370 för att donera 50 kronor varje månad till Djurrättsalliansen livsviktiga arbete.
  • Du kan också donera direkt till vårt plusgirokonto 42 54 11-6.
Du är här: Startsidan Kampanjen Nyhetsarkiv Djurrättsalliansen vittnar mot Hultström

Bevittnat...

" Samtliga 74 suggor i stallet var fixerade. Både suggor som redan fött och sådana som skulle föda. "

Hults gård, Säffle


Djurrättsalliansen vittnar mot Hultström

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Djurrättsalliansen har beslutat att välja ut en rättegång att vittna i, nämligen den mot Lars Hultström och gården Blackstaby. Blackstaby har vi besökt fyra gånger, vilket är mer än de flesta andra gårdar, och vi har flera timmar filmmaterial och hundratals foton därifrån. Materialet, som har skickats till polisen men som vem som helst kan ta del av här på vår hemsida, talar för sig själv. Men för att verkligen låta det här prövas av en domstol, och ge ett prejudikat till framtida rättegångar, kommer vi också ställa upp med två vittnen som kan berätta om sina besök på gården.

Det blir intressant att se om domstolen kommer slå fast att det faktiskt är brottsligt att inte förse sina grisar med tillräckligt med strö, eller ge dem utlopp för sina naturliga beteenden. I så fall skulle det rimligtvis leda till stora förändringar på landets alla grisgårdar framöver. Om domstolen kommer till en annan slutsats inställer sig frågan vad djurskyddslagen egentligen är värd. 

Vi har anmält 92 grisgårdar till polisen. Det har vi gjort därför att ingen av dem lever upp till djurskyddslagens krav. Problemet är bara att de flesta svenska gårdar ser ut på det sättet. Många av lagbrotten är sanktionerade av näringen själv, av myndigheter och kontrollorgan som ser mellan fingrarna eller står hjälplösa inför ett kollektiv som helt struntar i reglerna. Vi vet att om vi anmält bara en enstaka av de här gårdarna hade det inte ens inletts någon förundersökning, brotten är så vanliga och så förminskade. Vårt mål är inte heller att peka ut enskilda grisfarmare. Men genom att anmäla dem alla på en gång har vi lyckats visa hur en hel näring systematiskt bryter mot lagen.

 

 

Ett liv som gris

Under två års tid har aktivister från Djurrättsalliansen besökt närmare hundra slumpvis utvalda grisgårdar. Det är omkring en tiondel av Sveriges alla grisfarmer. Vårt undersökningsmaterial består av allt från stora industrifarmer till små familjegårdar. På varje gård har vi med hjälp av videokameror, kameror och anteckningsblock dokumenterat de övergrepp och lagbrott vi har sett.

Det omfattande material som vi samlat in ligger till grund för den här kampanjen. Våra betraktelser ger en oroväckande bild av de svenska grisarnas verklighet – en vardag präglad av tristess, sjukdomar och hårda betonggolv.

Följ med Djurrättsalliansen bakom köttfabrikernas stängda dörrar och ta del av våra avslöjanden.

Vågar du se sanningen?

Våra sociala medier

Bli fan till Djurrättsalliansen på Facebook, eller bli vän med oss på MySpace. Skriv gärna upp dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev. Missa heller inte våra RSS-flöden:

Om Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är en rikstäckande djurrättsorganisation som utgörs av lokalgrupper i olika städer. Det är våra aktiva medlemmar som driver och utgör Djurrättsalliansen. En stor del av Djurrättsalliansens kampanjer och material bygger på det arbete som vår researchgrupp utför. Syftet med den är att avslöja och motverka djurplågeri i alla dess former.

Allt arbete är oavlönat och alla donationer går oavkortat till arbetet för djuren.

Kontakta oss

  • Djurrättsalliansen
    Box 2107, 128 23 Skarpnäck
  • Telefon: 072-300 39 00
  • info@ettlivsomgris.se
  • Plusgiro: 42 54 11-6