Ett liv som gris

Ett liv som gris 2015

Stöd vårt arbete

  • Vårt arbete för djuren är inte möjligt utan våra supporters och vi hoppas att fler vill stödja våra kampanjer genom att bli månadsgivare.
  • SMS:a START DJUR100 till 72370 för att donera 100 kronor i månaden eller START DJUR50 till 72370 för att donera 50 kronor varje månad till Djurrättsalliansen livsviktiga arbete.
  • Du kan också donera direkt till vårt plusgirokonto 42 54 11-6.
Du är här: Startsidan Kampanjen Nyhetsarkiv Konsumenter - gå inte på certifieringsfinten!

Bevittnat...

" Stressade grisar, klättrade mycket på varandra, mycket skrik. Otroligt mycket flugor. Liggande apatiska grisar nästan i varje box. Stanken var outhärdlig. "

Ås Säteri, Säffle


Konsumenter - gå inte på certifieringsfinten!

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Nu har Sveriges slaktindustri slutligen presenterat sin lösning på problemet med smutsiga, instängda, uttråkade och skadade grisar som Djurrättsalliansen ingående dokumenterat - en certifiering. Det hade väl varit en sak om det på certifikatet stod: här lever grisar i en naturlig miljö, de får böka och gyttjebada, deras skador behandlas omgående och ingen dödas i förtid. Men riktigt så är inte kraven formulerade. Istället handlar punkterna om foderförvaring, skadedjursbekämpning och även något så förtroendeingivande som följande krav: Om det vid medicinering blivit kvar en avbruten injiceringsnål i djuret, ska djuret identifieras och märkas.

Det här handlar om föranmälda inspektioner som är formulerade och tolkade så att de allra, allra flesta utan problem kommer slinka igenom. Det är ett PR-trick för att kunna fortsätta producera och sälja billigt kött till godtrogna konsumenter. "Vi räknar med att det kommer att finnas några få enstaka gårdar som inte kommer att klara det" säger Hans Agné på Avelspoolen som tagit fram förslaget, till tidningen ATL. Alltså förblir hela grundproblemet olöst.

Konsument - låt dig inte luras! Det här är ett desperat försök från branchens sida att återfå ditt förtroende, vilket de själva erkänner. Grisarnas verklighet är oförändrad - golven lika hårda, luften lika tung att andas. Det enda sättet är att bojkotta produkten; djurens döda kroppar i kyldisken.

 

Ett liv som gris

Under två års tid har aktivister från Djurrättsalliansen besökt närmare hundra slumpvis utvalda grisgårdar. Det är omkring en tiondel av Sveriges alla grisfarmer. Vårt undersökningsmaterial består av allt från stora industrifarmer till små familjegårdar. På varje gård har vi med hjälp av videokameror, kameror och anteckningsblock dokumenterat de övergrepp och lagbrott vi har sett.

Det omfattande material som vi samlat in ligger till grund för den här kampanjen. Våra betraktelser ger en oroväckande bild av de svenska grisarnas verklighet – en vardag präglad av tristess, sjukdomar och hårda betonggolv.

Följ med Djurrättsalliansen bakom köttfabrikernas stängda dörrar och ta del av våra avslöjanden.

Vågar du se sanningen?

Våra sociala medier

Bli fan till Djurrättsalliansen på Facebook, eller bli vän med oss på MySpace. Skriv gärna upp dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev. Missa heller inte våra RSS-flöden:

Om Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är en rikstäckande djurrättsorganisation som utgörs av lokalgrupper i olika städer. Det är våra aktiva medlemmar som driver och utgör Djurrättsalliansen. En stor del av Djurrättsalliansens kampanjer och material bygger på det arbete som vår researchgrupp utför. Syftet med den är att avslöja och motverka djurplågeri i alla dess former.

Allt arbete är oavlönat och alla donationer går oavkortat till arbetet för djuren.

Kontakta oss

  • Djurrättsalliansen
    Box 2107, 128 23 Skarpnäck
  • Telefon: 072-300 39 00
  • info@ettlivsomgris.se
  • Plusgiro: 42 54 11-6