Ett liv som gris

Ett liv som gris 2015

Stöd vårt arbete

  • Vårt arbete för djuren är inte möjligt utan våra supporters och vi hoppas att fler vill stödja våra kampanjer genom att bli månadsgivare.
  • SMS:a START DJUR100 till 72370 för att donera 100 kronor i månaden eller START DJUR50 till 72370 för att donera 50 kronor varje månad till Djurrättsalliansen livsviktiga arbete.
  • Du kan också donera direkt till vårt plusgirokonto 42 54 11-6.
Du är här: Startsidan Kampanjen Nyhetsarkiv Djurrättsalliansen vinnare av Guldråttan

Bevittnat...

" Samtliga 74 suggor i stallet var fixerade. Både suggor som redan fött och sådana som skulle föda. "

Hults gård, Säffle


Djurrättsalliansen vinnare av Guldråttan

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Djurrättsalliansen blev i helgen stolta mottagare av Djurens Rätts utmärkelse Guldråttan för kampanjen Ett liv som gris. Guldråttan delas varje år ut till en person eller organisation som gjort en stor insats för djuren.

 

"För att de lyckats få allmänheten medveten om grisarnas situation på de svenska gårdarna, och de systemfel som är inbyggt i uppfödning av grisar. Deras arbete har raserat delar av den falska fasad av "världens bästa djurskydd" som så starkt omsluter svensk djuruppfödning." lyder motiveringen till priset. Alexandra Leijonhuvfud från Djurens Rätt delade ut priset med följande ord:

- Djurrättsalliansens avslöjande har vänt upp och ner på genomsnittsvenskens syn på djurskyddet här i landet. Det var många som avstod från julskinka förra året för grisarnas skull. Avslöjandet har gjort att det blivit lättare både att få stöd för förbättringar i djurskyddet, och att arbeta för mer vegomat.

Priset togs hem i hård konkurrens: övriga nominerade var EU-parlamentarikern Carl Schlyter, som var drivande i arbetet för EU-förbudet mot handel med sälprodukter och journalisten Per Hermanrud, som avslöjade verkligheten för de änkor och gäss som plockas på sitt dun.

 

Ett liv som gris

Under två års tid har aktivister från Djurrättsalliansen besökt närmare hundra slumpvis utvalda grisgårdar. Det är omkring en tiondel av Sveriges alla grisfarmer. Vårt undersökningsmaterial består av allt från stora industrifarmer till små familjegårdar. På varje gård har vi med hjälp av videokameror, kameror och anteckningsblock dokumenterat de övergrepp och lagbrott vi har sett.

Det omfattande material som vi samlat in ligger till grund för den här kampanjen. Våra betraktelser ger en oroväckande bild av de svenska grisarnas verklighet – en vardag präglad av tristess, sjukdomar och hårda betonggolv.

Följ med Djurrättsalliansen bakom köttfabrikernas stängda dörrar och ta del av våra avslöjanden.

Vågar du se sanningen?

Våra sociala medier

Bli fan till Djurrättsalliansen på Facebook, eller bli vän med oss på MySpace. Skriv gärna upp dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev. Missa heller inte våra RSS-flöden:

Om Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är en rikstäckande djurrättsorganisation som utgörs av lokalgrupper i olika städer. Det är våra aktiva medlemmar som driver och utgör Djurrättsalliansen. En stor del av Djurrättsalliansens kampanjer och material bygger på det arbete som vår researchgrupp utför. Syftet med den är att avslöja och motverka djurplågeri i alla dess former.

Allt arbete är oavlönat och alla donationer går oavkortat till arbetet för djuren.

Kontakta oss

  • Djurrättsalliansen
    Box 2107, 128 23 Skarpnäck
  • Telefon: 072-300 39 00
  • info@ettlivsomgris.se
  • Plusgiro: 42 54 11-6