Ett liv som gris

Ett liv som gris 2015

Stöd vårt arbete

  • Vårt arbete för djuren är inte möjligt utan våra supporters och vi hoppas att fler vill stödja våra kampanjer genom att bli månadsgivare.
  • SMS:a START DJUR100 till 72370 för att donera 100 kronor i månaden eller START DJUR50 till 72370 för att donera 50 kronor varje månad till Djurrättsalliansen livsviktiga arbete.
  • Du kan också donera direkt till vårt plusgirokonto 42 54 11-6.
Du är här: Startsidan Kampanjen Nyhetsarkiv Djurrättsalliansen avvisar Hultströms anklagelser

Bevittnat...

" Tre dödfödda grisar. Fluglarvsangripna sår. Lamporna tända nattetid. "

Kyrkbyn Prästgården, Mark


Djurrättsalliansen avvisar Hultströms anklagelser

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Lars Hultström insinuerar att vi skulle ha gjort hans grisar sjuka, och meddelar i dag att han tänker försöka få ut skadestånd av oss för att djur blivit sjuka och dött på hans gård.

Att Hultströms grisar inte mår bra är vi helt eniga om, och om de blir sjuka kan det ha många orsaker. Inte minst vet vi att det är fruktansvärt dålig hygien i hans stallar. Att vi skulle ha fört in en smitta är en mycket långsökt förklaring, och ett uppenbart desperat försök att finta bort sakfrågan. En sådan här anklagelse skulle aldrig gå att föra i bevis. Däremot kan vi visa att det fanns skrämmande många sjuka och döda grisar redan vid vårt första besök på gården.

Vi är de första att beklaga att grisar blivit sjuka på Hultströms gård, eftersom vi vet hur det ser ut med omvårdnaden och skötseln av sjuka djur på det stället. Vi vet att vi inte tagit in smitta från någon annan gård, eftersom vi har haft väldigt noggranna rutiner för det. Vi har haft rena kläder och skor vid varje besök. Lars Hultström griper efter halmstrån när han kommer med de här anklagelserna. Han vill att vi ska betala för att han inte kan hålla sina djur friska.

Vi frågar oss varför Hultström kommer med det här först ett år efter att grisarna skulle ha smittats. De grisar vi mötte är slaktade för länge sedan, och det är omöjligt att göra någon opartisk utredning om möjliga smittorsaker nu.

Vilka brott Hultström har gjort sig skyldig till och våra bevis för det kan du se här och här.

 

Ett liv som gris

Under två års tid har aktivister från Djurrättsalliansen besökt närmare hundra slumpvis utvalda grisgårdar. Det är omkring en tiondel av Sveriges alla grisfarmer. Vårt undersökningsmaterial består av allt från stora industrifarmer till små familjegårdar. På varje gård har vi med hjälp av videokameror, kameror och anteckningsblock dokumenterat de övergrepp och lagbrott vi har sett.

Det omfattande material som vi samlat in ligger till grund för den här kampanjen. Våra betraktelser ger en oroväckande bild av de svenska grisarnas verklighet – en vardag präglad av tristess, sjukdomar och hårda betonggolv.

Följ med Djurrättsalliansen bakom köttfabrikernas stängda dörrar och ta del av våra avslöjanden.

Vågar du se sanningen?

Våra sociala medier

Bli fan till Djurrättsalliansen på Facebook, eller bli vän med oss på MySpace. Skriv gärna upp dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev. Missa heller inte våra RSS-flöden:

Om Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är en rikstäckande djurrättsorganisation som utgörs av lokalgrupper i olika städer. Det är våra aktiva medlemmar som driver och utgör Djurrättsalliansen. En stor del av Djurrättsalliansens kampanjer och material bygger på det arbete som vår researchgrupp utför. Syftet med den är att avslöja och motverka djurplågeri i alla dess former.

Allt arbete är oavlönat och alla donationer går oavkortat till arbetet för djuren.

Kontakta oss

  • Djurrättsalliansen
    Box 2107, 128 23 Skarpnäck
  • Telefon: 072-300 39 00
  • info@ettlivsomgris.se
  • Plusgiro: 42 54 11-6